Logg inn

Start din egen wiki med MediaWiki

La de besøkende legge til og redigere innhold. Kom i gang med et klikk i samme system som Wikipedia bruker. Inkludert i våre webhotellpakker.

Kom i gang med MediaWiki

Hva er MediaWiki?

Den grunnleggende ideen bak MediaWiki er at besøkende kan redigere innholdet på nettsiden. Endringene, som gjøres direkte via nettleseren, publiseres deretter umiddelbart uten å granskes.

I noen tilfeller kan det være relevant å begrense rettighetene til dine besøkende. I så tilfelle endrer du status til “Privat”. Med denne statusen kan innholdet kun bli sett og redigert av medlemmer. Dette gjør verktøyet spesielt godt egnet for intranett og prosjektsider.

Med ordet wiki tenker nok de fleste på den mest berømte av dem alle, nemlig Wikipedia. Systemet som kjøres i bakgrunnen på Wikipedia heter MediaWiki. Det er dette systemet du kan installere med ett klikk i Loopia Kundesone.

Rediger innholdet på nettsiden

I en åpen wiki kan de som besøker nettsiden opprette en bruker og deretter redigere innholdet. Nettsiden fungerer dermed på samme måte som oppslagsverket Wikipedia, hvor det er besøkende som gjør siden til hva den er. En nøkkelfunksjon for at dette skal fungere er versjonsbehandling. Når noen lager en ny tekstversjon, vil det gamle innholdet fortsatt være tilgjengelig. På den måten kan man raskt korrigere useriøse redigeringer og feil.

Tilpass utseendet på nettsiden

Det finnes mange ferdige designmaler på internett som du kan laste ned. Ved å redigere CSS og HTML kan du dessuten gjøre nødvendige tilpasninger for å skape det utseendet og oppsettet du trenger. Som et eksempel kan vi nevne kunnskapsdatabasen vår. Dette er en MediaWiki-installasjon som er tilpasset øvrige nettsider.

Start wikien din umiddelbart

Bestill webhotell nå og kom i gang med din wiki i løpet av få minutter.

Kom i gang med MediaWiki

Hei, trenger du hjelp?

Man-tors: 09:00 - 18:00 / Fredag: 08:00 - 17:00 Helger: 11-15